Opdrachtgever

Eigen project in samenwerking met Sanquin

Opdracht

+ het maken van een infographic die het aanmeld- en donatieproces overzichtelijk maakt. Door potentiële donoren een beeld te geven van wat hen te wachten staat wanneer zij zich aanmelden als donor, kunnen eventuele twijfels en onzekerheden om te gaan doneren worden weggenomen. 

+ in een toegankelijke stijl, aantrekkelijk voor jonge (potentiële) donors. 

Over deze infographic

Ik ben al enkele jaren bloed- en plasmadonor (ik begon met bloed en ben overgestapt op plasma, omdat dit minder belastend is voor mijn lichaam).

Ik had een paar vragen (zoals: wat gebeurt er eigenlijk met mijn bloed en plasma?) en ging op zoek naar antwoorden op de website van Sanquin. Daar vond ik veel informatie. Veel tekst verspreid over verschillende locaties. Ik wilde deze informatie graag overzichtelijk maken. Bovendien las ik dat er altijd behoefte is aan nieuwe (jonge) donoren. Zo ontstond het idee om de informatie te verzamelen die handig is voor nieuwe donoren en het aanmeldings- en donatieproces visueel weer te geven.

De visualisatie is tot stand gekomen in samenwerking met Sanquin: verschillende artsen hebben gecontroleerd of de door mij verzamelde informatie ook echt klopte en mij van feedback voorzien. 

Zo maakte ik deze infographic:
+ in Illustrator: de (zwarte) lijnen van de illustraties, het haar van de personages, de tekst en de opmaak.

+ in Procreate (Ipad): alle gekleurde delen van de illustraties in een (met potlood) getekende stijl.

Ik maakte eerst alle illustraties (zowel de zwarte lijnen als de gekleurde delen) in Procreate, in verschillende lagen. Om de zwarte lijnen een strakker uiterlijk te geven, trok ik ze over in Illustrator. Ook kleurde ik het haar van de personages in Illustrator. De gekleurde lagen (uit Procreate) voegde ik vervolgens bij de zwarte lijnen. Een voorbeeld hiervan vind je hieronder. 

Project: Procesvisualisatie Sanquin - maakproces
Project: Procesvisualisatie Sanquin

Misschien vind je dit ook interessant

Misschien vind je dit ook interessant

Pagina uit een factsheet 2 met een infographic en tekst over 'regenerative agriculture'. In een strakke stijl in geel, groen en blauwtinten
Ingelijste infographic met een uitleg over Bakkie Trots en haar ontstaansgeschiedenis
Illustratie bij het spel 'stop met dansen' voor het e-book over rouw bij kinderen.